Här har vi använt en annorlunda variant av pesto. Till peston behöver du en mixer. Het poblanochili och rostade pumpakärnor ger salladen en smak av Mexiko som passar utmärkt till milda kronärtskockshjärtan.
Poblanopesto: Värm ugnen till 175 °. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek poblanon i den heta oljan tills skalet släpper. Lägg över poblanon i en skål, täck med plastfilm och ställ kallt ca 10 minuter. Rosta oskalade vitlöksklyftor och pumpakärnor på en plåt i ugn i ca 5–7 minuter. Skala den rostade vitlöken och kärna ur och skala poblanon. Mixa poblano, pumpakärnor, rucola och vitlök. Tillsätt rapsoljan, mixa till en jämn smet och krydda med salt och peppar.
Koka pastan al dente i saltat vatten. Häll av vattnet genom durkslag och spola hastigt med kallt vatten. Lägg den kalla pastan i en stor skål.
Skär kronärtskockshjärtana i mindre bitar och strimla salladslöken fint. Blanda pastan med pesto, kronärtskocksbitar, salladslök, vinäger och parmesan. Krydda med salt och peppar.