Pastasallad med kyckling och örtdressing

Pastasallad med kyckling och örtdressing

13 ingredienser

25 min

Pastasallad funkar lika bra som som lunch, middag och till picknicken. Dessutom är det ju otroligt gott! En god dressing till blir dunder.

Vardagstips!
Kungsörnen Svensk spaghetti

Vardagstips!

NYHET! Testa även Kungsörnen Svensk spaghetti

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 port Kungsörnen Bönpasta Fusilli
  • 4 kycklingbröstfiléer (snabbfiléer)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 knippe rädisa
  • 150 g sockerärtor
  • 125 g minimozzarella
  • mâchesallad

Ördressing

  • 4 dl crème fraîche
  • 2 msk örter provencale
  • 1 msk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, malen

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Sila bort vattnet och låt pastan svalna i en bunke.
  2. Skölj och skiva tomat, rädisor, sockerärtor och blanda sedan ner i bunken med pasta.
  3. Salta och peppra kycklingfiléérna på båda sidorna och bryn i olja ca 2-3 minuter tills de fått färg. Sänk värmen och stek klart i ytterligare 5 minuter.

Örtdressing

  1. Blanda samman crème fraîche, örter och citron. Smaka av med salt och peppar.

Servering

  1. Skiva upp kycklingen och servera med minimozzarella, machésallad och dressing.
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Kungsörnen Vegostroganoff och makaroner

Tips från Kungsörnen!

Fler enkla pastarecept

Läs mer