Pastasallad med pesto, rostad fetaost och primörer

Zeta Pastasallad med pesto, rostad fetaost och primörer
Foto: Zeta

Pastasallad med pesto, rostad fetaost och primörer

7 ingredienser

30 min

Pastasallad med pesto, svartkål, härliga primörer och rostad fetaost. En riktigt god sallad att äta som egenrätt, till picknick, grillat eller till vårbuffé.

Zeta Fetaost
Zeta Fetaost 2021

Zeta Fetaost

Zeta Fetaost är gjord av pastöriserad får- och getmjölk. Smakrik och friskt syrlig med lätt sälta.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Zeta Penne Rigate Casa Di Luca
  • 1 förp Zeta Fetaost
  • 0,5 burk Zeta Pesto alla Genovese
  • 1 burk Zeta Kalamataoliver med kärnor
  • 1 burk Zeta Soltorkade tomater Classico
  • 0,5 citron
  • 100 g svartkål
  • primörer efter säsong

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Smula fetaosten i en ugnsfast form. Rosta fetaosten i ca 17 minuter eller tills den har fått en gyllenbrun färg. Rör gärna runt i osten några gånger. Tänk på att det går fortare med varmluft. Låt svalna.
  3. Koka pastan enligt paketets instruktioner, häll av och låt svalna en aning.
  4. Ansa och skölj svartkålen, skär den i mindre bitar och massera in peston i svartkålen.
  5. Välj ut primörer utifrån årstid, skölj och ansa dem och tillaga enligt tycke och smak. Förslagsvis grilla, förväll eller servera dem som de är.
  6. Blanda svartkålen som är smaksatt med peston med pastan, oliverna, soltorkade tomater och den rostade fetaosten.
  7. Lägg upp pastasalladen på ett fat och garnera med dina primörer och citron.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Pasta med mascarpone, valnötter och rucola

Fler tips från Zeta!

Goda recept och härlig inspiration från Italien!

Läs mer