7 ingredienser
Grundreceptet för en mycket krispig friterad fisk! Enkel frityrteknik, panering, var noggrann med att inte fritera fisken för länge. Beroende på storlek brukar 2-4 min vara lagom. Man vill att innertemperaturen ska ligga någonstans runt 46-50 grader när den är klar.
Fisken är enkelpanerad med panko. Personligen rimmar jag inte fisken då jag tycker sockret och saltet kan ge för mycket smak på fisken. Tack vare den höga temperaturen och att fisken ”bakas in" av mjöl, ägg och panko så blir resultatet en saftig och len fisk.
Servera fiskarna till som Fish ’n Chips med hemgjorda pommes frites med en god remuladsås eller en Baja Fish Taco i ett mjukt tortillabröd med picklad rödlök, mangosalsa, crème fraiche, hemgjord picklad saltgurka eller som en av mina favoriter, i ett blad isbergssallad med en klick hemgjord misomajonnäs (blanda 3 delar majonnäs med en del vit misopasta och ett par droppar mirin) ev lite kimchi och toppa med ett ostron (Ssäm-rulle). Lycka till! /Paul