Pauls snittar - "Rödbetstaco och fejkskagen"

koket.se
Pauls snittar - Rödbetstaco och fejkskagen
Foto: TV4
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Pauls snittar - "Rödbetstaco och fejkskagen"

22 ingredienser

Lyxa till middagen genom att bjuda på någon av dessa läckra snittar, eller varför inte göra bägge på en och samma gång. En är med krispig rödbeta fylld med rödbetstartar toppad med en lökvinägrett och dragonkräm och den andra är en krämig röra på spetskål toppad med stenbitsrom - också kallad fejkskagen.

logo
Minska matsvinnet Paul Header

Se Paul Svensson laga receptet

Ingredienser

Rödbetstaco

  • 1 rödbeta, skrubbad (stor)
  • 200 g färdigkokta rödbetor
  • 1 bananschalottenlök
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 2 dl majonnäs (se nedan)
  • 1 kruka färsk dragon
  • 1 dl rostad lök
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Fejskagen

  • 1 spetskål (liten)
  • 2 dl majonnäs (gärna gjord på kikärtsspad)
  • 1 dl surkål
  • 1 kruka färsk dill
  • färsk pepparrot
  • 0,5 baguette (eller annat bröd)
  • 50 g smör
  • 1 citron
  • 50 g rom, t ex stenbitsrom eller tångkaviar
  • salt

Majonnäs på kikärtsspad

  • 1 dl kikärtsspad
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 3 dl matolja

Gör så här

Majonnäs på kikärtsspad

  1. Mixa kikärtsspad med senap och salt. Tillsätt oljan och mixa till en fluffig majonnäs.

Rödbets -”taco” med ostronlök och dragonkräm

  1. Skiva den stora råa rödbetan tunt på mandolin. Skölj i kallt vatten tills den inte färgar av sig. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Skala och finhacka schalottenlöklöken. Lägg i vinägern.
  3. Riv de färdigkokta rödbetorna grovt på rivjärn. Blanda med lite olivolja. Salta och peppra.
  4. Mixa hälften av majonnäsen med plockad dragon från halva krukan (spara resten till garnering).
  5. Toppa rödbetsskivorna med rödbetstartar, dragonkräm, vinägerlök och rostad lök. Garnera med färsk dragon. Käka som taco

Fejskagen med rom och brynt smör

  1. Hacka spetskålen i ca 1 cm stora bitar. Koka dem max 1 minut i saltat vatten. Ta upp med hålslev och kyl direkt i iskallt vatten.
  2. Låt rinna av noga och pressa ut sista vätskan. Blanda kålen med majonnäs, surkål, finhackad dill (spara hela dillvippor till garnering), finrivet citronskal och riven pepparrot. Smaka av med salt.
  3. Skär baguetten i skivor. Stek dem krispiga på bägge sidor i smör i en stekpanna.
  4. Fördela röran på brödskivorna. Toppa med rom och dill.