Pavlova med bergamot

koket.se
Pavlova med bergamot
Sahin Erdal
Sahin Erdal

Pavlova med bergamot

Av: Sahin Erdal

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

1 h + tid i kyl

Krispiga maränger med krämig curd, knapriga nötter och grädde är smått oslagbart som dessert!

Se Sahin Erdal laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Maräng

  • 200 g äggvita
  • 200 g strösocker
  • 200 g florsocker

Curd med bergamott

  • 300 g ägg
  • 300 g strösocker
  • 150 g bergamottsaft
  • 200 g osaltat smör

Pistage brittle

  • 35 g strösocker
  • 35 g glykos
  • 150 g pistagenötter
  • 15 g smör
  • flingsalt

Servering

  • blodapelsin
  • grädde

Gör så här

Maräng

  1. Vispa äggvita och strösocker tills du får en fluffig och fast konsistens.
  2. Häll i florsockret och rör runt med en slickepott.
  3. Spritsa eller klicka upp marängsmeten på en plåt.
  4. Baka i ugn på 120 grader i 45 minuter.

Curd med bergamott

  1. Vispa ägg och hälften av sockret fluffigt.
  2. Koka upp bergamottsaft med resten av sockret.
  3. Vispa ihop allt förutom smöret och fortsätt vispa tills du får en krämig konsistens.
  4. Vispa sedan ner kallt smör.
  5. Låt svalna i kylen i 4 timmar innan servering.

Pistage brittle

  1. Gör en karamell på socker och glykos, var inte rädd för att gå långt med karamellen.
  2. Addera pistagenötterna med en slickepott, vänd runt.
  3. Tillsätt smöret och fortsätt röra.
  4. Häll upp blandningen på en silikonmatta. Platta till massan och strö över flingsalt.

Servering

  1. Fördela curden på tallrikar.
  2. Skär upp några blodapelsinklyftor utan skal och lägg ovanpå curden.
  3. Placera marängen ovanpå och toppa med vispad grädde samt hackad pistage brittle.