Pavlova med grädde och passionsfrukt

Pavlova med grädde och passionsfrukt
Foto: Tv4

Pavlova med grädde och passionsfrukt

Av: Ulf - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

1 h 30 m

Söt pavlova med grädde och frisk passionsfrukt är en perfekt smakkombo. En passande dessert eller efterrätt till en festlig middag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 6 äggvitor
  • 3,5 dl strösocker
  • ca 1 krm salt
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk vinäger (ljus)
  • 10-12 dl vispgrädde
  • blandad frukt (efter säsong)
  • färska bär
  • passionsfrukt

Gör så här

  1. Dela äggen i vitor och gulor noga. Vispa vitorna till ett tjockt skum, vispa i sockret lite i taget tills det blir glansigt och toppigt. Vispa till sist i salt, maizena och vinäger.
  2. Rita upp en ring på ett smörpapper, spritsa ut smeten innanför ringen och sätt in plåten och grädda i ugnen cirka 1 timme på 150 grader. Ta ut och låt svalna.
  3. Lägg marängen på ett fat, klicka på den vispade grädden och dekorera med frukt.