Pavlova med jordgubbar och pistagenötter

Pavlova med jordgubbar och pistagenötter 2024
Foto: Köket.se

Pavlova med jordgubbar och pistagenötter

Från: Köket

6 ingredienser

2 h

En klassisk dessert är enkel att göra, vacker att titta på och inte minst väldigt god att äta! Det perfekta valet till ett speciellt tillfälle helt enkelt.

Ingredienser

portioner bitar
  • 3 äggvitor
  • 0,25 tsk citron, pressad
  • 175 g strösocker
  • 30 g pistagenötter
  • 3 dl vaniljkvarg
  • 1 l jordgubbar, delade i bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 130 grader varmluft.
  2. Vispa äggvitor till ett fast skum, tillsätt pressad citron och vispa ihop.
  3. Tillsätt sockret i omgångar medan du vispar. Vispa till en tjock och glansig maräng.
  4. Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg ut marängen i en rektangel (ca 25x15 cm). Gör den lite högre längs kanterna.
  5. Finhacka pistagenötter och strö över marängen.
  6. Sätt in pavlovan i ugnen och sänk direkt temperaturen till 120 grader. Grädda i 1 timme och 30 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar och svalna.
  7. Ta av bakplåtspappret från marängen och lägg upp på ett serveringsfat. Bred ut kvarg över marängen och toppa med jordgubbar.