Vispa en äggvita med allt socker, gärna i en köksassistent ca 30 sekunder. Häll i en äggvita till, vispa ytterligare på hög hastighet i 2 minuter, avsluta med de sista två vitorna. Vispa tills marängen är hård och blank. Blanda i kokosflingor (spara lite till garnering)
Klicka ut "kakor" på bakplåtspapper ca 5 cm i diameter. Grädda i ugn ca 1 timme. Låt därefter marängen torka i ca 30 minuter innan den serveras
Rabarberkompott
Rengör och skär två av rabarbern i 2 cm långa stavar och lägg i en kastrull med vatten och socker (spara en rabarberstång till garnering). Lägg i 5-6 färska hallon och citronskal och koka ca 5 minuter på låg värme, eller tills rabarbern mjuknat.
Sila bort vätskan och låt svalna
Skiva den sista rabarbern i långa tunna strimlor och koka upp strimlorna snabbt i lite socker och 0,5 dl vatten. Låt svalna.
Vaniljcrème
Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna, koka upp med mjölken. Tag av värmen och låt stå och dra en stund så mjölken drar in smaken av vaniljen.
Vispa kraftigt ca 5-6 äggulor med 1,5 dl socker och knappt 0,5 dl maizenamjöl i en bunke. Tillsätt vaniljmjölken under omrörning och häll sedan tillbaka allt i kastrullen. Vispa ständigt över värme tills det tjocknar, låt det koka upp.
Ta från värmen, för igenom en sil ner i en bunke och låt svalna i kylen. Blanda i ca 0,5 dl vispad grädde och rivet citronskal
Hallonsås
Koka upp hallonen med sockret. Passera sedan genom finmaskig sil och låt svalna i kylen innan servering.
Montering
En kokosmaräng, en klick vaniljcrème, rabarberkompott, hallonsås och garnera med några färska bär, rabarberstrimlor. Pudra allra sist med florsocker.