Pavlovakrans med rabarber

koket.se
Pavlovakrans med rabarber
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Pavlovakrans med rabarber

13 ingredienser

En vacker marängtårta i form av en pavlovakrans toppad med vitt chokladfluff, kompott på rabarber, färska hallon och rostad vit choklad. Drömmigt god!

logo
Camilla H porträtt KH2024

Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser

portioner

Rabarberkompott

  • 350 g rabarber, färsk eller fryst
  • 0,75 dl citronsaft, färskpressad [ca 2 citron]
  • 0,75 dl vatten
  • 2 dl syltsocker
  • 25 g smör
  • 3-4 jordgubbar, frysta eller färska

Vitt chokladfluff

  • 225 g vit bakchoklad
  • 3 dl vispgrädde

Pavlovakrans

  • 3 äggvitor (storlek L på äggen)
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl florsocker

Rostad vit choklad

  • 100 g vit bakchoklad

Garnering

  • färska hallon

Gör så här

Rabarberkompott

  1. Skölj rabarbern och skala om den inte är späd. Skär i små bitar.
  2. Blanda rabarber, citronsaft och vatten i en kastrull. Tillsätt även jordgubbar för fin färg, frysta tinade eller
  3. färska. Låt koka tills rabarbern är mosig.
  4. Tillsätt syltsockret och sätt skålen över ett vattenbad. Låt kompotten tjockna under konstant omrörning. Ta bort
  5. skålen från kastrullen och tillsätt smöret. Rör om tills smöret har smält.
  6. Häll ner kompotten i en kall skål och vispa för hand tills krämen har svalnat helt och hållet.

Vitt chokladfluff

  1. Grovhacka den vita chokladen. Lägg det i en kastrull tillsammans med vispgrädde. Smält ihop försiktigt på
  2. låg värme under omrörning tills det blivit en jämn smet. Häll upp fluffsmeten i en bunke av glas eller metall
  3. och låt stå i kylen i minst 4h, helst över natten. Vispa sedan fluffig vid servering.

Pavlovakrans

  1. Sätt ugnen på 100 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp i en bunke av glas eller metall. Tillsätt strösockret, lite i taget
  3. under fortsatt vispning tills du får en fast och blank maräng.
  4. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn och tjock marängsmet med slickepott.
  5. Spritsa eller klicka ut marängsmeten på en plåten till en krans. Grädda kransen i mitten av ugnen i ca 1,5h.
  6. Stäng av ugnen men låt plåten stå kvar i ugnen på eftervärme i minst 1h.

Rostad vit choklad

  1. Riv vit choklad grovt, lägg på ett bakplåtspapper på en plåt och rosta i ugnen på 175
  2. grader (över- och undervärme) tills chokladen blivit ljusbrun. Bryt den i bitar och använd som topping.

Montering

  1. Vispa upp chokladfluffet med elvisp på låg hastighet direkt när du tagit ut det ur kylen.
  2. Fyll varje marängskål med vit chokladfluff och rabarberkompott och till sist färska bär och rostad vit choklad.

Tips! Alla komponenter kan förberedas i god tid. Förvara marängen torrt och toppa med fluff, kompott, bär och rostad choklad precis före servering.