Lägg hasselnötter på en plåt och rosta i 10 minuter, låt svalna och hacka grovt.
Smält choklad. Klyfta jordgubbar och fikon, marinera dem i cointreau, honung med zest och saft från en halv citron.
Maräng
Vispa äggvitor och en nypa salt till mjuka toppar, fortsätt vispa och tillsätt långsamt strösocker och vispa marängen tills glansig.
Blanda citronsaft med maizena och häll i. Vänd ned 200 g av hasselnötterna försiktigt och häll i chokladen, rör två gånger, så marängen blir marmorerad.
Lägg marängen på en plåt och forma till en avlång längd med toppiga sidor, så det finns plats för fyllning i mitten.
Grädda i 150 grader minst 1 h.
Dekoration
När marängen svalnat fyll i mitten med grädde vispad med citronzest.
Dekorera med de marinerade bären och 100 g av de hackade rostade hasselnötter.