Pavlovalängd med bär

Pavlovalängd med bär
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
My Sundberg
My Sundberg

Pavlovalängd med bär

14 ingredienser

ca 1 h 30 m

Pavlovalängd med rostade hasselnötter och cointreaumarinerade bär.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

Fyllning och topping

  • 300 g hasselnötter
  • 80 g mörk choklad
  • 250 g jordgubbar
  • 6 färska fikon
  • 0,5 dl cointreau
  • 2 msk honung
  • 0,5 citron

maräng

  • 135 g äggvita
  • 0,5 krm salt
  • 150 g strösocker
  • 1 tsk citron, saft
  • 1 tsk majsstärkelse

Dekoration

  • 400 g vispgrädde
  • citron, zest (rivet skal)

Gör så här

Fyllning och topping

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg hasselnötter på en plåt och rosta i 10 minuter, låt svalna och hacka grovt.
  3. Smält choklad. Klyfta jordgubbar och fikon, marinera dem i cointreau, honung med zest och saft från en halv citron.

Maräng

  1. Vispa äggvitor och en nypa salt till mjuka toppar, fortsätt vispa och tillsätt långsamt strösocker och vispa marängen tills glansig.
  2. Blanda citronsaft med maizena och häll i. Vänd ned 200 g av hasselnötterna försiktigt och häll i chokladen, rör två gånger, så marängen blir marmorerad.
  3. Lägg marängen på en plåt och forma till en avlång längd med toppiga sidor, så det finns plats för fyllning i mitten.
  4. Grädda i 150 grader minst 1 h.

Dekoration

  1. När marängen svalnat fyll i mitten med grädde vispad med citronzest.
  2. Dekorera med de marinerade bären och 100 g av de hackade rostade hasselnötter.