Gör dubbel sats till 4 bottnar, 20 cm i diameter. Värm ugnen till 180 grader.
Blanda, mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt. I en annan skål vispa upp smör och socker, vispa sedan i ett ägg i taget och sist i med bananerna. Rör till en jämn smet. Häll sist i mjölblandningen och mjölken om vartannat och vispa emellan. Fördela smeten på fyra, varje botten gräddas för sig i mitten av ugnen ca 25 min.
Frosting med jordnötssmör
Vispa smör och jordnötssmör till en jämn smet. Vispa sedan i florsocker och grädde till en len och jämn frosting. Om frostingen är för lös - ta i lite mer florsocker, om det är för tjock – ta i lite mer grädde.
Slät hallonsylt
Blötlägg gelatinbladen. Koka hallon och syltsocker. Sila bort kärnorna. Smält det uppblötta gelatinbladet direkt i hallonen när de fortfarande är varma. Rör runt ordentligt tills gelatinet lösts upp och låt svalna helt i kylen tills sylten tjocknar.
Marängsmörkräm med jordnötssmör
Vispa äggvitor och socker lätt över vattenbad till 60 grader (tills allt sockret lösts upp). Vispa sedan medelvisp eller maskin tills den svalnat och är ljummen (ca 10 min) och är tjock med styva, glansiga toppar. Dela smöret i mindre kuber och tillsätt smöret i marängen lite i taget under vispning. Tillsätt vanilj. Fortsätt vispa tills krämen går ihop och blir len och jämn i konsistensen. Ta i jordnötssmör efter tycke och smak.
Montering
Spritsa en sarg med jordnötsmarängsmörkräm runt första botten, fyll med hallonsylt, bred jordnötsfrostingen över och sprinkla över jordnötter. Lägg på nästa botten och gör samma sak. Totalt fyra bottnar och tre lager fyllning. Avsluta med att spackla hela tårtan med jordnötsmarängsmörkrämen. Täck med marsipan eller sockermassa och dekorera.