Peanut butter nice cream med fudgesås

Peanut butter nice cream med fudgesås
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Peanut butter nice cream med fudgesås

8 ingredienser

10 m + frystid

Superenkel glass som du gör på endast banan, jordnötssmör och flingsalt. Servera med en snabb fudgesås på lönnsirap och kakao samt några rostade jordnötter på toppen.

Om det är nån dessert ni ska prova det här året, då är det den här!

Ingredienser

portioner
  • 4 frysta bananer, skivade
  • 3 msk osaltat jordnötssmör (ekologiskt)
  • 2 krm flingsalt

Fudgesås

  • 4 msk lönnsirap
  • 2 msk kakao
  • 0,5 krm vaniljpulver
  • 0,5 krm flingsalt

Till servering

  • rostade salta jordnötter

Gör så här

  1. Skiva bananerna och frys dem så att de blir djupfrysta.
  2. Mixa bananer med jordnötssmör och flingsalt i en matberedare tills det blir krämigt som en mjukglass.
  3. Värm lönnsirap, kakao, vaniljpulver och flingsalt i en kastrull. Servera såsen på glassen och toppa med saltade jordnötter.