Pannkakstårta med hallon och vaniljkvarg

Pannkakstårta
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Pannkakstårta med hallon och vaniljkvarg

8 ingredienser

40 min

Alla barns favorit. Snåla inte, vuxna gillar också pannkakstårta! Denna är med hallon, vaniljkvarg och vispgrädde.

Ingredienser

portioner
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk smör
  • 200 g frysta hallon
  • 250 g vaniljkvarg
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, ägg och salt. Smält smöret i en stekpanna. Häll ner det i smeten.
  2. Grädda 8 pannkakor i stekpannan och låt dem kallna.
  3. Tina hallonen. Mosa hälften av hallonen och blanda med vaniljkvarg. Lägg ihop pannkakorna med hallonkrämen mellan varje pannkaka till en tårta.
  4. Vispa grädden och klicka den över tårtan, lägg på resten av hallonen vid servering.