Pasta med bacon

Pasta med bacon
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Pasta med bacon

5 ingredienser

20 min

Carbonara är en matig pastarätt som är väldigt enkel att tillaga.

Ingredienser

portioner
  • 350 g pasta (valfri)
  • 2 förp bacon
  • 2 schalottenlökar
  • 1 rödlök
  • 1 dl mjölk

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten.
  2. Skala och hacka under tiden schalottenlöken.
  3. Skala och strimla rödlöken.
  4. Fräs baconet i en stor panna, tillsätt schalottenlöken och rödlöken.
  5. Häll av pastavattnet och vänd ner pastan i baconpannan.
  6. Rör runt och slå över mjölken.
  7. Rör runt igen så att allt blir varmt. Smaka av med svartpeppar.