Fruktsoppa

Fruktsoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Fruktsoppa

5 ingredienser

20 min

Ta tillvara på äppelskörden och koka en god fruktsoppa som värmer i höstrusket.

Ingredienser

portioner
  • 4 äpple, alt motsvarande mängd torkade äpple
  • 1 dl russin
  • 2 kanelstänger
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 l vatten

Gör så här

  1. Skala och klyfta äpplena i mindre bitar.
  2. Blanda vatten och socker i en kastrull. Lägg i äppelklyftor, russin och kanelstänger.
  3. Koka upp och sänk värmen. Låt sjuda tills äppelbitarna är mjuka, cirka 10 minuter.
  4. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning.