Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Hälsa
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Grillad kalv med rotfrukter och bearnaisesås
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Grillad kalv med rotfrukter och bearnaisesås
1
Spara
Av:
Pelle Johansson
8
ingredienser
45 min
Grillad kalv med en smalvariant av bearnaisesås!
Fest
Hälsomat
Såser och röror
Ingredienser
4 skivor innanlår av kalv
2 tomater
4 dl lätt crème fraiche
bearnaisepulver
4 palsternackor
4 morötter
3 klyftor vitlök
1 tsk malen spiskummin
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda bearnaisepulver och lättcrème fraîche och låt koka upp.
Halvera tomaterna och krydda dem med salt och svartpeppar. Ställ dem på en plåt eller i en ugnsfast form och sätt in dem i ugnen, cirka 10 minuter.
Skala rotfrukterna och skär i stavar. Krydda med spiskummin och pressad vitlök.
Baka rotfrukterna i ugn på 175 grader i cirka 15 minuter.
Hetta upp olja i en stekpanna och grilla kalven hastigt på båda sidor. Salta och peppra.
Servera köttet tillsammans med den rostade tomaten och rotfrukterna.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut