Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Kroppkakor
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Kroppkakor
60
Spara
Av:
Pelle Johansson
10
ingredienser
45 min
Klassiska kroppkakor med lingon och smör.
Husmanskost och receptklassiker
Matlåda
Svensk/nordisk mat
Vardagsmiddag
Ingredienser
500 g potatis
2,5 dl vetemjöl
1 ägg
100 g rimmat fläsk
1 gul lök
1 tsk malen kryddpeppar
salt
peppar
lingon, till servering
smör, till servering
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skala och pressa den. Låt svalna helt.
Blanda potatispresset snabbt med mjöl, ägg och kryddor.
Skala och finhacka löken och tärna fläsket. Stek det tillsammans.
Forma bollar av potatissmeten, tryck i lök och fläsk och slut igen.
Koka i 5-6 minuter i lättsaltat vatten. Kroppkakorna är klara när de flyter upp till ytan.
Servera med lingon och smör.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut