Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Smördegsinbakad fläskfilé
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Smördegsinbakad fläskfilé
13
Spara
Av:
Pelle Johansson
15
ingredienser
1h
Ugnsbakat, rustikt och gott. Den här rätten andas höst!
Buffémat
Fest
Ingredienser
1 förp smördeg
1 bit fläskfilé, putsad [600 g]
1 msk chilisalt (se recept nedan)
4 bakpotatisar
1 dl cheddarost, riven
1 dl färsk timjan
svartpeppar
smör, till stekning
Fyllning:
4 champinjoner
1 schalottenlök
1 färsk majskolv
1 klyfta vitlök
Chilisalt:
1 förp finsalt
2 torkade piri piri
1 jalapeño
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 225 grader.
Borsta och skölj potatisarna men behåll skalet. Torka av och picka dem med en gaffel.
Lägg potatisarna i en ugnsfast form eller på en plåt. Sätt in dem i ugnen och baka i 50-60 minuter. Känn efter med en sticka om de är mjuka.
Chilisalt: Mixa alla ingredienserna i en matberedare.
Krydda fläskfilén med chilisalt och svartpeppar och bryn i en stekpanna med smör. Låt svalna.
Fyllning: Skär loss kornen från majskolven och rosta dem i en torr stekpanna.
Finhacka lök, champinjoner och vitlök och blanda ner det när majsen nästan är klar. Låt svalna.
Kavla ut smördegen något, lägg på fyllning, fläskfilé och överst fyllning igen. Slå i hop paketet. Baka i 200 grader varm ugn i cirka 15 minuter.
Gröp ur de färdiga bakpotatisarna och blanda innehållet med riven cheddar, salt, timjan och peppar.
Gratinera i ugn cirka 5 minuter.
Servera den inbakade fläskfilén med potatisen.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut