Cornflakespanerad kyckling med ugnsrostad sötpotatis

Cornflakespanerad kyckling med ugnsrostad sötpotatis
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Cornflakespanerad kyckling med ugnsrostad sötpotatis

9 ingredienser

35 min

Krispigt goda kycklingspett som paneras i cornflakes!

Ingredienser

portioner
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl cornflakes
  • 1 ägg
  • 4 kycklinglårfiléer
  • 1 sötpotatis
  • salt
  • peppar
  • 2 msk olivolja
  • små grillspett

Gör så här

  1. Mixa cornflakesen till ett pulver i matberedaren eller mortla dem. Skär kycklingen i munsbitar och torka av den. Panera kycklingen i mjöl, doppa därefter i ägg och sedan i cornflakespulvret.
  2. Trä upp varje bit på ett spett. Stek med mycket olja - fritös är inte nödvändigt.
  3. Skär potatisen till pommes frites och lägg i en långpanna. Salta, peppra och ringla över olivolja. Rosta i ugn på 175 grader i ca 20 minuter.