Ädelostpasta med julens nötter

Ädelostpasta med julens nötter
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Ädelostpasta med julens nötter

9 ingredienser

20 min

Ädelost, spenat och nötter sätter julig piff på pastan!

Ingredienser

portioner
  • 300 g pasta
  • 250 g fryst spenat eller grönkål, hackad
  • 2 klyftor vitlök
  • smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,75 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl Kvibille ädel, riven
  • 0,5 dl hasselnötter, grovhackad

Gör så här

  1. Tina spenaten och krama ur vätskan.
  2. Skala och hacka vitlöken och fräs den i en stekpanna med smör.
  3. Rör i spenat, grädde, salt och peppar. Låt koka några minuter.
  4. Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull. Lägg ner pastan.
  5. Rör ner ost och nötter i spenaten och servera tillsammans med den nykokta pastan.