Syltad pumpa

Syltad pumpa
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Syltad pumpa

12 ingredienser

15 m

Syltad pumpa är lätt att göra och passar utmärkt till pumparätter eller söndagssteken.

Ingredienser

portioner
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 kvistar timjan
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 6 klyftor vitlök
  • 2 stjärnanis
  • 4 dl tärnad pumpa, 2 x 2 cm

Gör så här

  1. Tärna pumpan i 2x2 centimeter stora bitar. Skala vitlöksklyftorna och dela chilin på längden. Rör ihop alla ingredienser utom pumpan i en vid kastrull.
  2. Koka upp lagen och låt sjuda i ett par minuter. Tillsätt pumpabitarna, sätt på lock och låt sjuda i ytterligare ett par minuter. Lägg pumpabitarna i en stor syltningsburk. Häll den kokande lagen över.
  3. Sätt på ett tättsittande lock. Låt svalna och ställ in i kylen för att vila i cirka en vecka.