Inkokt lax

Inkokt lax
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Inkokt lax

9 ingredienser

20 min

Inkokt lax är så gott och enkelt! En riktig klassiker i modern tappning. Du kan servera laxen både varm och kall, så det är perfekt när du vill förbereda påskmiddag eller sommarbuffé.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg lax, i portionsbitar
  • 1 l vatten
  • 2 msk vinäger
  • 3 tsk salt
  • 5 vitpepparkorn
  • 2 kryddpepparkorn
  • 1 gul lök (liten)
  • 1 morot (liten)
  • 3 dillkvistar

Gör så här

  1. Skala och dela grönsakerna i grova bitar.
  2. Koka upp vattnet med de övriga ingredienserna och låt lagen koka 5-10 minuter så att den får smak.
  3. Häll lagen över fiskbitarna, sjud därefter under lock i 6-10 minuter, beroende på storlek.
  4. Servera fisken varm eller kall, tillsammans med kokt potatis, kokta grönsaker eller grönsallad och någon gräddfilsås.