Saltbakad potatis med röd aioli

Saltbakad potatis med röd aioli
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Saltbakad potatis med röd aioli

9 ingredienser

30 min

Saltbakad potatis blir utsökt. Tillsammans med den röda aiolin passar den utmärkt till grillat, till exempel hamburgare.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 kg grovt salt
  • 10 små poatisar

Röd ailoi:

  • 2 äggulor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 limefrukt
  • 2,5 dl olja
  • 1 rostad paprika
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Strö över saltet i en bakplåt och lägg ut potatisarna på saltet. Baka potatisen 20-30 minuter.
  2. Gör den röda ailoin under tiden: Riv vitlöken, hacka persiljan och blanda med tomatpurén och äggulorna. Smaksätt med lite pressad lime. Tillsätt sedan oljan, först droppvis tills blandningen börjar tjockna och sedan i en fin stråle. Vispa kraftigt hela tiden tills all olja är tillsatt.