Marockansk kikärtssoppa

Marockansk kikärtssoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Marockansk kikärtssoppa

11 ingredienser

30 min

En färdigköpt tomatsoppa kryddas här upp och får marockansk smak.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp tomatsoppa
  • 2 gula lökar
  • 1,5 tsk paprikapulver
  • 1,5 tsk malen spiskummin
  • 1 msk smör- & rapsolja
  • 1 förp kikärtor [400 g]
  • 1 l mild tomatsoppa (färdigköpt)
  • 1 citron
  • salt
  • peppar
  • 2 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Skala och skiva löken. Fräs löken tillsammans med kryddorna i smör-&rapsolja i en kastrull. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i kallt vatten. Tillsätt kikärter och tomatsoppa.
  2. Låt soppan koka upp. Tvätta citronen noggrant, torka och riv av skalet. Krydda soppan med citronskalet, salt och peppar. Servera med matyoghurt.