Vill du ta din tårta till helt nya nivåer? Testa att dekorera den med en elegant penselbrodyr. Spela klippet för att se hur du gör!
Följande används i filmen:
pensel
kristyr, se recept nedan
spritspåse
rundtyll
vatten
ätbart guldglitter
sockerpärlor
Se Jenny Borg laga receptet
Ingredienser
kristyr
3 msk äggvitepulver
6 msk vatten, ljummet/varmt
ca 500 g florsocker
Gör så här
Använd en bakmaskin med stark motor och rör ihop äggvitepulver och florsocker. Tillsätt sedan vattnet, lite i taget, och låt smeten vispas under totalt ca 6-8 min. När kristyren bildar små toppar, liknande maräng, är den klar.
Placera den i en lufttät burk i rumstemperatur. Ej i kylen då den ska förvaras fuktfritt. Den håller i 3 månader ospritsad och i 1 år efter du spritsat den.
För att göra kristyren lösare tillsätter du några droppar vatten, för en hårdare kristyr tillsätter du istället florsocker. Till alla tyllar med liten öppning behövs generellt sätt en lösare kristyr och för spritsning där man önskar mycket detaljer behövs en fastare kristyr.