Pepparkaksbröd

NYHET
Pepparkaksbröd
Foto: TV4
karoline pettersson profilbild
karoline pettersson profilbild

Pepparkaksbröd

11 ingredienser

1 h

Ett enkelt bananbröd med lingon och pepparkakskrydda kan komma att förgylla både frukost och fika!

Ingredienser

portioner
  • 3 bananer (mogna)
  • 3 ägg
  • 1 dl lingonsylt
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 2 tsk bikarbonat
  • ca 0,5 krm salt
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 3 msk honung
  • 0,5 dl olja
  • valnötter (att toppa med)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra eller olja in en brödform.
  3. Mosa bananerna och blanda ihop med ägg och lingonsylt.
  4. Blanda ihop vetemjöl, havregryn, bikarbonat, salt och pepparkakskrydda.
  5. Blanda ner de torra ingredienserna i bananblandningen.
  6. Tillsätt honung och olja. Blanda till en jämn smet.
  7. Häll smeten i formen, toppa med valnötter och gärna lite flingsalt.
  8. Baka i ugnen i ca 40 minuter, känn med en sticka så de inte är kladdigt i mitten.
  9. Servera gärna med färskost till!