Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen till en jämn och bredbar smet.
Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda tills jästen lösts upp helt i mjölken.
Ha sedan i kardemumma, smör i delad i bitar, strösocker och hälften av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdig deg och tillsätt därefter saltet och mer mjöl efter behov.
Knåda ordentligt i minst 10 minuter med maskin och lite längre om du kör för hand. Du vet att degen är färdigknådad när du försiktigt kan tänja ut degen och få ett så kallat glutenfönster. Låt degen vila övertäckt i rumstemperatur i 10 minuter innan du bakar ut den.
Kavla ut degen till en stor rektangel med måtten 30×60 cm.
Bre ut fyllningen över hela rektangeln och rulla ihop degen till en längd.
Dela längden till 1-1,5 cm tjocka skivor med hjälp av en sytråd.
Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper, med generöst med mellanrum och täck med en bakduk och låt jäsa i 2-3 timmar beroende på temperaturen i ditt kök. Du vet att de är färdigjästa om degen “studsar tillbaka” när du trycker lite lätt med fingret.
Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
Vispa lätt ihop ägg, salt och lite vatten till penslingen och pensla dina bullar.
Baka i ugnen, cirka 15-20 minuter.
Under tiden kan du förbereda sockerlagen genom att enkelt blanda ihop vatten och strösocker i en kastrull. Låt koka upp tills sockret lösts upp sig i vattnet. Pensla sedan dina bullar med sockerlagen så fort de kommit ur ugnen.
Blanda ihop ingredienserna till glasyren i en skål och ringla över de avsvalnade bullarna. Garnera med lingon och citronmeliss.