Pepparkakschips med ost och valnötter

Pepparkakschips med ost och valnötter
Foto: Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Pepparkakschips med ost och valnötter

4 ingredienser

Ernsts tips på ett riktigt enkelt glöggsnacks som du gör på färdig pepparkaksdeg, god lagrad ost och valnötter.

Ingredienser

  • 500 g pepparkaksdeg
  • ca 100 g stark god ost (t ex vällagrad präst)
  • valnötter
  • ev flingsalt

Gör så här

  1. Frys pepparkaksdegen, den ska var genomfrusen så att den är lätthanterlig.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Hyvla pepparkaksdegen tunt med mandolin eller skiva tunt med kniv och lägg ut på bakplåtspapper på en plåt.
  4. Riv osten fint och toppa varje skiva med lite ost. Toppa med en valnöt. Avsluta ev med lite flingsalt om extra sälta önskas.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 5-6 minuter. Låt svalna.