Pepparkaksgrotta

Pepparkaksgrotta
Klas Lindberg
Klas Lindberg

Pepparkaksgrotta

3 ingredienser

15 m

"Ligger det en klump pepparkaksdeg i kylen och skräpar eller har du ledsnat på att kavla? Rulla degen till kulor och grädda i knäckformar. Vips har du fått ett snabbt adventssnacks som du enkelt kan variera fyllning i. Tänk hallongrotta, fast med pepparkaksdeg!" /Klas Lindberg

Ingredienser

portioner
  • 200 g pepparkaksdeg

Tips på fyllning

  • ca 1 dl blåmögelost
  • fikonmarmelad
  • äppelkompott

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär degen i lika stora bitar som du rullar till jämna kulor.
  3. Lägg kulorna i knäckformar och tryck till med tummen så det blir en fördjupning i mitten.
  4. Grädda i ugnen i ca 5-7 minuter tills degen precis är tillagad.
  5. När du tagit ur kakorna ur ugnen trycker du till mitten en gång till så det blir en liten grop.
  6. Låt svalna något och fyll med din favoritfyllning.

Tips på fyllning

  1. Mosa blåmögelost med en gaffel till en jämn kräm.
  2. Klicka fyllningen i grottorna och värm dem gärna på nytt i ugnen i ca 1 minut. Då kommer smaken fram ännu mer.
  3. Även fikonmarmelad eller äppelkompott är gott i grottorna.