Pepparkaksnittar med parmesan och flingsalt

Pepparkaksnittar med parmesan och flingsalt NY
Foto: Dansukker

Pepparkaksnittar med parmesan och flingsalt

12 ingredienser

20 m

Pepparkaksnittar som tar glöggminglet till nya höjder. Baka pepparkakor på ett nytt sätt med parmesan och flingsalt och överraska dina vänner!

Dansukker det enda svenska strösockret
DanSukker strösocker vit bakgrund

Dansukker det enda svenska strösockret

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

portioner stycken

Pepparkaksdeg

  • 200 g smör
  • 2 dl Dansukker Svensk Ljus Sirap
  • 2,25 dl Dansukker Svenskt Strösocker
  • 1 ägg (stort)
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 2 tsk malen nejlika
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • ca 8 dl vetemjöl

Topping

  • ägg, uppvispat
  • flingsalt
  • 150 g parmesanost

Gör så här

Pepparkaksdeg

  1. Gör pepparkaksdegen någon dag innan.
  2. Smält smör, sirap och socker. Rör tills det kallnat och tillsätt ägg.
  3. Lös bikarbonat i lite vatten och rör ned tillsammans med kryddorna. Tillsätt vetemjölet och arbeta samman degen. Låt vila över natten.
  4. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.

Topping

  1. Kavla ut degen till tunna längder, pensla med uppvispat ägg.
  2. Riv parmesan och blanda med flingsalt. Strö rikligt med parmesan över längderna.
  3. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Skär längderna till snittar medan de är varma.
TIPS!
Fler tips!
Saffran- och pistagekola

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer