Pepparkaksruta med vaniljfyllning

Pepparkaksruta med vaniljfyllning

20 ingredienser

1 h

Den här juliga pepparkaksrutorna med vaniljfyllning kan bli en ny favorit i år!

Khoisan Gourmet vaniljpulver produkt NY 2024

Khoisan Gourmet Vaniljpulver

Vårt vaniljpulver består av hela malda vaniljstänger av högsta kvalitet för en ljuvlig äkta smak av vanilj.

Ingredienser

portioner sats

Pepparkakssmul

  • 120 g vetemjöl (2 dl)
  • 100 g smör
  • 100 g strösocker (1,1 dl)
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,5 tsk malen nejlika
  • 0,5 tsk ingefära

Kardemummabotten

  • 250 g smör (rumstempererat)
  • 70 g strösocker (0,78 dl)
  • 70 g farinsocker (0,93 dl)
  • 240 g vetemjöl (4 dl)
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kardemumma

Vaniljfyllning

  • 100 g ägg (2 st)
  • 180 g strösocker (2 dl)
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 150 g kvarg
  • 250 g crème fraîche

Gör så här

Pepparkakssmul

  1. Blanda ihop alla ingredienser till pepparkassmulet för hand eller i en bakmaskin. Ställ åt sidan.

Kardemummabotten

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop rumstempererat smör tillsammans med strösocker och farinsocker.
  3. Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt de i smörblandningen.
  4. Tryck ut degen i en form, jag använde en ugnsform på 27 x 21 cm.

Vaniljfyllning

  1. Vispa ihop ägg, strösocker och vaniljpulver.
  2. Vänd ner kvarg och crème fraîche. Blanda försiktigt ihop smeten och häll den över degen i formen. Toppa med pepparkakssmulet.
  3. Baka kakan på 200 grader i ca 30 minuter. Låt svalna, skär i bitar och servera med lite florsocker.