Pepparkakssnittar med kola och choklad

Pepparkakssnittar med kola och choklad
Foto: Camilla Hamid
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Pepparkakssnittar med kola och choklad

13 ingredienser

40 m

"Låt mig presentera vinterns mumsigaste kolasnittar. Det här är alltså kolasnittar med smak av pepparkaka som är fullproppad med massa god choklad och kolor." /Camilla Hamid

Ingredienser

portioner20 - 24 bitar
  • 100 g smör, mjukt
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • 2 krm malen nejlika
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g choklad (mörk)
  • 128 g Werther’s original soft caramels [1 påse]
  • flingsalt (att garnera med)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa ihop smör, strösocker, sirap, vaniljsocker och kryddor till en krämig smet.
  3. Tillsätt vetemjöl och bakpulver. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Grovhacka chokladen och dela varje Werther's orginal-kola i 3 delar. Arbeta in godiset i degen tills det fördelats jämnt.
  5. Rulla degen till två längder, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta lätt till längderna med en gaffel.
  6. Grädda kolasnittarna i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  7. Låt dem svalna lite innan du skär dem på snedden i 12 bitar och garnerar med flingsalt.