Snittar på pepparkakor gör alltid succé på julmingel och julfester. Här är tre enkla och riktigt goda varianter på favoritkombinationen ost och pepparkakor!
Blanda samman ädelost och färskost med en gaffel. Forma ostsmeten till bollar.
Smula pepparkakorna fint (enklast i en mortel) och lägg upp på ett fat. Rulla ädelostbollarna i pepparkakssmulet.
Brie med honungsnötter
Hacka pekannötterna grovt. Rosta nötterna i en kastrull på medelvärme tills de börjar få lite färg. Tillsätt då honung och låt puttra ihop så nötterna karamelliseras. Dra av från värmen.
Skär upp brieosten och lägg på pepparkakorna. Lägg över honungsnötterna och toppa eventuellt med ett blad rosmarin
Pepparkaka med parmesankräm
Riv parmesanosten på den fina sidan av rivjärnet. Blanda samman parmesan och färskost. Klyfta fikonen i tunna fina klyftor.
Lägg på en klick parmesankräm på pepparkakorna och toppa med en fikonklyfta.