Börja med att rosta båda pepparsorterna i en varm och torr panna. När vitpepparn knastrar och har fått fin färg häll över pepparn i en mortel och krossa den.
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Häll grädde i en kastrull och buljong i en annan, låt koka så att det reduceras till ca hälften. Detta ska sedan användas till såsen.
Skär potatisarna i tunna skivor gärna på en mandolin. Lägg dem i en skål med hackad timjan, olja och lite salt.
Smörj en muffinsform med smör. Börja lägga potatisskivor omlott längs kanterna i formarna. Avsluta med att lägga potatisskivor omlott på ett platt underlag för att sedan rulla ihop och placera i mitten av formarna.
Grädda rosorna i 10 minuter innan du sänker ugnen till 150 grader.
Under tiden börjar du steka köttet. Varm en panna med olja och smör. Salta köttet och vänd sedan i den rostade pepparn. Köttet ska täckas med peppar.
Stek ca 3 minuter per sida på hög värme så köttet får fin färg. Häll i cognacen och tänd på, låt det brinna ut. Lägg sedan köttet i en ugnssäker form spara pannan till att göra sås i.
Sätt en termometer i köttet det ska upp till 54 grader. Flytta ned potatisarna och ställ in köttet i ugnen, var noga med att hålla koll på tempen och ta ut ur ugnen när det nått 54 grader. Köttet går sedan klart i såsen.
Börja med såsen i pannan du stekt köttet i. Stek schalottenlöken på medelvärme i några minuter. Tillsätt champinjoner, timjan, senap och stek ytterligare några minuter.
Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten till sparrisen.
Häll i vinet i pannan och låt den yttersta syran koka bort. Häll sedan i den reducerade grädden och köttbuljongen. Smaka av med soja, salt och eventuellt mer krossad peppar. Lägg i köttet när du är nöjd med såsen. Låt köttet gå klart i såsen ös köttet med sås lite då och då. Detta tar ca 4 minuter.
Ansa sparrisen och koka sedan i 2 minuter i det lättsaltade vattnet. Ta ut och lägg i en skål med lite smör rör om och salta.
Ta ut potatisrosorna och servera allt på en härlig tallrik.