Grillad sesamglazerad flankstek

Grillad sesamglazerad flankstek
Foto: Ps matsal
Per Gustafson - KK 2019
Per Gustafson - KK 2019

Grillad sesamglazerad flankstek

Av: Per Gustafson

15 ingredienser

Grillad sesamglazerad flankstek som serveras med smörslungad pak soi.

Ingredienser

portioner st

Sesamglaze

  • 2,5 msk rapsolja
  • 5 msk ostronsås
  • 2,5 msk sesamolja
  • 2,5 msk soja
  • 5 msk rostade sesamfrön

Jordnötsdipp

  • 1,25 dl jordnötter, finhackade
  • 2,5 tsk sambal badjak
  • 2,5 msk sesamolja
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 5 tsk röd currypasta
  • 2,5 msk rörsocker
  • 2,5 msk fisksås
  • 5 msk limefrukt, saft, pressad

Tillbehör

  • 10 små pak soi
  • 2,5 msk smör

Gör så här

Jordnötsdipp

  1. Mixa eller stöt jordnötterna i en mortel.
  2. Koka upp nötterna med de övriga ingredienserna och låt puttra i 10 minuter.

Flankstek

  1. Vispa ihop alla ingredienserna till glazen.
  2. Stek flanksteken i het panna och grilla färdigt tills innertemperaturen är 55 grader.
  3. Låt vila och skiva upp vid servering.

Pak Soi

  1. Dela pak soi i blad och förväll den snabbt ner den kyl den i isvatten och torka väl.Smörslunga den före serveringen.