Morbergare

Morbergare
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Morbergare

7 ingredienser

Fräsch fläderbål med gin, vitt vin och citron.

Den här balen ska ha en frisk citruston och en bra fjong av gin. Den får absolut inte bli for söt. Receptet är en rekommendation. Smaka. Smaka. Smaka. /Morberg

Ingredienser

portioner
  • 75 cl gin
  • 3,75 l torrt vitt vin
  • 4 dl koncentrerad fläderblomssaft
  • 5-7 citroner, färskpressade
  • sodavatten (eller fruktsoda beroende på hur söt saften är, efter smak)
  • citron, skivor
  • is, till bålskålen och glasen

Gör så här

  1. Alla ingredienser ska vara iskalla.
  2. Ställ bålskålen i ett hav av is och slapp ner en armad av kärnfria citronskivor. Häll på gin, vin, saft och citronjuice.
  3. Slå i sodavattnet eller fruktsodan långsamt mot kanten. Smaka av!
  4. Ta is fran ishavet, lägg den i glasen och sleva försiktigt upp bålen.