12 ingredienser
20 m
För bästa råvaran – försök få tag i innanlår av gödkalv. För bästa tillagning – banka ut dem med mortelstöten eller köttklubban så att de blir riktigt tunna. /Per
Dryck:
Öl naturligtvis. Till svensk wienerschnitzel med citron, kapris och ansjovis känns det självklart att dricka öl. Det är många smaker i den här rätten så en neutral ljus öl med måttlig beska passar bra, som Pilsner Urquell.
Rött vin funkar. Ett lättare och fruktigare rödvin kan också vara gott till en wienerschnitzel. Från Beaujolais i den sydligaste delen av Bourgogne kommer fruktiga och lättdruckna viner gjorda på druvsorten Gamay. Jag gillar Beaujolais Royal som smakar fruktigt och örtigt.
Vitt vin funkar också. Vitt går bra om du väljer ett kryddigare vitt vin från Alsaceregionen i Frankrike, gärna gjort på druvsorten Gewurztraminer. Här väljer jag Gewurztraminer Réserve Hennÿ som är väldigt druvtypiskt med sin blommiga och kryddiga smak.