Vit chokladmousse med jordgubbssås

Vit chokladmousse med jordgubbssås
Foto: TV4

Vit chokladmousse med jordgubbssås

Av: Per - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

15 min

En ljuvlig dessert som smälter i munnen.

Dryck
Nederburg Noble Late Harvest 2009.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Vit chokladmousse

  • 150 g vit bakchoklad
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl kvarg 10 %

Jordgubbssås

  • 150 g frysta jordgubbar
  • 0,5 dl strösocker
  • färska jordgubbar, till garnering

Gör så här

Chokladmousse

  1. Finhacka chokladen och smält den i vattenbad.
  2. Vispa grädden, ej alltför hårt.
  3. Rör ner grädde och kvarg i chokladen, men rör inte för mycket.
  4. Spritsa eller klicka ner smeten i glas eller små formar. Låt stå svalt minst 30 minuter, gärna mer.

Jordgubbssås

  1. Tina jordgubbarna. Mixa dem med socker.
  2. Passera genom en finmaskig sil. Skeda jordgubbssåsen över moussen.
  3. Garnera med färska jordgubbar.