Citron- och kokosparfait

Citron- och kokosparfait
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Citron- och kokosparfait

5 ingredienser

2h

Syrlig och söt på samma gång.

Ingredienser

portioner
  • 10 äggulor
  • 3 dl strösocker
  • 1 citron, saften
  • 1 kokosnöt
  • 1 l grädde, vispad

Gör så här

  1. Vispa ihop gulorna med sockret i ett vattenbad till ett vitt fast skum, tillsammans med citronsaft.
  2. Klyv kokosnöten och försök spara mjölken. Riv i kokosnöten i den sjudna äggsmeten.
  3. Vispa upp grädden och vänd ner den i ägg/kokossmeten när den har svalnat.
  4. Klä en form med plastfolie och fyll den med smeten och sätt i frysen.
  5. Tag gärna fram ca 10-15 minuter innan servering.