Per Morbergs galiamelonsallad

Per Morbergs galiamelonsallad
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Per Morbergs galiamelonsallad

12 ingredienser

Fruktsallad med melon, jordgubbar, hallon, apelsin, ananas, passionsfrukt och granatäpple. Toppa salladen med en klick crème fraiche smaksatt med cointreau.

Ingredienser

portioner
  • 2 galiameloner
  • 2 passionsfrukter
  • 1 apelsin
  • 1 granatäpple
  • 1 ananas
  • 1 apelsin
  • 1 dl jordgubbar
  • 1 dl hallon
  • 0,5 citron, skalet
  • 1 dl Yoplait Gourmet crème fraiche 41 %
  • 2 msk cointreau
  • strösocker

Gör så här

  1. Dela melonen och gröp ur kärnorna. Skär av botten på melonen så att den står plant. Gröp även ut lite kött ner i en skål.
  2. Skala och skär ner ananas och apelsin. Pressa ner passionsfrukten och granatäpplet. Blanda runt med sockret.
  3. Riv ner skalet från citronen i crème fraichen och smaka av med sockret. Häll i cointreau.
  4. Fyll melonerna med fruktsalladen. Toppa med crème fraichen. Garnera med bären och ett blad från ananasen.