Röda vinbär- och marängpaj

Röda vinbär- och marängpaj
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Röda vinbär- och marängpaj

8 ingredienser

Frisk men söt paj med röda vinbär med marängtäcke.

Pers dryckestips till pajen: Peter Lehmann Botrytis Semillon 2007 (nr 87495) 375 ml

Ingredienser

Pajskal:

  • 1 dl skorpmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1 äggula
  • 0,5 dl strösocker

Fyllning:

  • 0,5 l röda vinbär
  • 3 äggvitor
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Pajskal: Smält smöret och blanda i skorpmjöl, vetemjöl, äggulan och socker.
  2. Blanda ihop degen gensat och klä pajformen. Låt den sedan vila i kylen 1 timma.
  3. Grädda sedan i 15 minuter på 225 grader mitt i ugnen.
  4. Fyllning: Vispa först äggvitorna till ett skum. Häll sedan i sockret och vispa till ett hårt skum.
  5. Vänd sedan ner vinbären i äggvitan. Fyll sedan upp pajformen med smeten.
  6. Grädda pajen i 150 grader i 20-25 minuter.