Pers explotion curd

Pers explotion curd
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Pers explotion curd

8 ingredienser

En syrlig lemon curd med krispiga digestivekex och söta hallon.

Ingredienser

portioner
  • 3 citroner
  • 3-4 dl strösocker
  • ca 150 g smör
  • 6 ägg
  • färska hallon
  • ca 8 digestivekex
  • ca 2 dl grädde, vispad
  • färsk citronmeliss

Gör så här

Lemon curd

  1. Använd ekologiska citroner, tvätta dem.
  2. Riv på fina sidan på rivjärnet och inte så långt in på vitan (då blir det för beskt).
  3. Pressa saften ur citronerna i en kastrull.
  4. Häll i strösocker, smör och äggen.
  5. Vispa i kastrullen.
  6. Koka ca 6 minuter. Rör hela tiden.
  7. Häll i glasburk och låt svalna.

Vid servering

  1. Ta 4 glas.
  2. Smula ned 2 kex i varje glas.
  3. Häll över lemoncurden, hallonen och vispgrädden.
  4. Lägg på en liten citronmeliss på toppen.