Per Morbergs ostbricka

Per Morbergs ostbricka
Foto: Martin Löf
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Per Morbergs ostbricka

5 ingredienser

Blandade ostar med rabarbermarmelad och honungsrostade valnötter. Använd valfria dessertostar, men gärna någon eller några getostar.

Se fler recept från

Den stora matresan

Ingredienser

Rabarbermarmelad

  • 3 dl rabarberbitar
  • 1 dl syltsocker
  • 1 bit kanelstång

Honungsrostade valnötter

  • 1 dl valnötter
  • 1 msk honung

Gör så här

Rabarbermarmelad

  1. Skala rabarbern om den är grov innan den skärs i bitar. Blanda alla ingredienser i en kastrull (ej aluminium).
  2. Koka upp, sänk värmen och låt koka på svag värme i 10–15 minuter, tills allt har smält ihop till en fin marmelad.
  3. Häll upp i burk eller skål och låt svalna. Förvara sedan i kylskåp.

Honungsrostade valnötter

  1. Rosta valnötterna försiktigt i en torr stekpanna. Nötterna ska få fin färg, men inte bli brända.
  2. Tillsätt honungen, blanda om och låt puttra i 5–6 minuter. Rör om då och då.
  3. Häll upp nötterna i en skål och låt svalna.
  4. Lägg upp ostarna fint och servera tillsammans med marmeladen och de rostade nötterna.