Piggvar med murkelsås

Piggvar med murkelsås
Foto: Martin Löf
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Piggvar med murkelsås

7 ingredienser

Piggvarfilé med Per Morbergs underbara murkelsås.

Här finns receptet på Per Morbergs murkelsås.

Ingredienser

portioner
  • 600-800 g piggvarsfilé
  • 3 msk smör
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar, nymalen, efter smak

Till servering

  • citron
  • dill
  • potatis, kokt

Gör så här

  1. Torka filéerna torra.
  2. Salta och peppra.
  3. Hetta upp pannan och lägg i smöret.
  4. Lägg i filéerna med "skinnsidan" uppåt när smöret är gyllene brynt.
  5. Stek ca 3-4 minuter på var sida beroende på hur tjocka filéerna är.
  6. Servera med murkelsåsen, kokt potatis, citron och dill.