1 l späda nässlor (alternativt färsk, späd spenat)
Gör så här
Salta och peppra gösfiléerna på bägge sidor.
Häll skrädmjölet på en tallrik och vänd filéerna i det. Se till att mjölet täcker ordentligt.
Smält smöret på medelhög värme i en stekpanna och låt det bli gyllenbrunt.
Stek filéerna i cirka 3 minuter på varje sida. Servera med vit sparris, vitvinssås och citronklyftor. Strö över lite gräslök som avslutning.
Vit sparris
Skala noggrant sparrisarna från knoppen och neråt. Skär av de två sista, träiga centimetrarna nertill.
Koka upp saltat vatten i en stor kastrull där sparrisarna får plats i sin fulla längd. Lägg i dem och låt dem sjuda tills de är mjuka men ändå har lite tuggmotstånd, 10–12 minuter.
Fördela sparrisarna på tallrikarna och klicka på smör.
Vitvinssås med nässlor
Finhacka schalottenlökarna, moroten och kryddörterna och skiva champinjonerna.
Smält smöret i en kastrull, lägg i lök, kryddörter och svamp och fräs tills det har blivit mjukt.
Häll i fiskfond och vin och koka ner till ungefär en fjärdedel.
Tillsätt grädden och koka ner tills såsen fått önskad konsistens.
Smaka av med salt och peppar samt eventuellt några droppar citron och sila såsen. Ställ kastrullen åt sidan så länge.
Skölj nässlorna väl och låt dem rinna av i ett durkslag.
Finhacka schalottenlöken och fräs den i smöret tillsammans med nässlorna tills blandningen har blivit mjuk.
Häll vitvinssåsen över, smaka av med salt och peppar och koka upp såsen hastigt.
Servera genast, annars tappar nässlorna sin gröna fina färg.