Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Tonfisk sashimi
Tonfisk sashimi
0
Spara
Av:
Per Morberg
17
ingredienser
30 min
Tonfisk som serveras med avocadokräm. Härligt!
Fest
Svensk/nordisk mat
Såser och röror
Vardagsmiddag
Ingredienser
150 g färsk tonfisk
2 msk ostronsås
3 msk soja
1 tsk sesamolja
ca 2 limefrukter, juice och zest
Avocadokräm:
1,5 avokado
0,5 tsk röd chilifrukt, hackad
2 tsk rödlök, hackad
2 tsk rödvinsvinäger
1 msk koriander, hackad
1 tsk vitlök, hackad
flingsalt
extra virgin olivolja
Till garnering:
purjolök, finstrimlad
morot
röd chilifrukt
korianderblad
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Gör glazen till tonfisken.
Blanda oystersås, soya, sesamolja, saft och zest (tunna skalstrimlor) från en lime.
Fräs tonfisken i lite olivolja i rykande het stekpanna ( cirka 30 sekunder på varsida).
Tillsätt glazen och reducera lite snabbt.
Ta ur tonfisken och rulla hårt i plastfilm och in snabbt i kylen.
Till avocadokrämen:
Gröp ur avokadon.
Mixa i matberedaren tillsammans med chili, rödlök, vinäger, koriander, salt och olivolja till en slät kräm.
Skiva upp tonfisken tunt.
Lägg på lite avokadokräm och garnera som du vill.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut