Isterband med stuvad potatis

Isterband med stuvad potatis
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Isterband med stuvad potatis

9 ingredienser

30 m

Per bjuder här på ett härligt husmansrecept: Isterband med stuvad potatis, serveras med senap och inlagda rödbetor.

Ingredienser

portioner
  • 10-12 potatisar, kokta
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 Småländska isterband
  • salt
  • peppar
  • 3 msk gräslök, fint skuren

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva den skalade och kokta potatisen i ca 1 cm tjocka skivor.
  3. Smält smöret i en kastrull och pudra över mjölet och blanda väl.
  4. Häll sedan i mjölken och grädden under vispning/omrörning.
  5. Låt koka upp sakta för att sedan endast sjuda på svag värme i 10 min.
  6. När ugnen är varm, lägg in isterbanden på en plåt i mitten av ugnen. Alternativt stek i en medelvarm stekpanna.
  7. Vänd på dom då och då och låt steka tills dom är gyllenbruna. Ca 20-25 min.
  8. När korven börjar bli klar, vänd ner potatisen i stuvningen och värm upp.
  9. Smaka av med salt och peppar och ha i gräslöken. Servera med senap och rödbetor.