Tjock, krämig och precis som man vill ha bearnaisesåsen! På det här sättet med stavmixer och mixerkanna gör du en garanterat sprickfri bea på bara några minuter.
Hacka schalottenlöken och stjälkarna till örterna och lägg ner i en kastrull. Hacka även bladen till örterna men lägg undan i en skål till senare.
Slå över vinäger i kastrullen med lök och stjälkar och låt det få ett ordentligt uppkok. Tillsätt vatten, dra av från värmen och låt stå.
Smält smöret i en kastrull och låt det bli riktigt varmt. Använd gärna en stektermometer och tag av kastrullen från värmen när smöret är 100 grader.
Häll försiktigt över det klara smöret i en tillbringare och lämna bottensatsen i kastrullen. Smöret ska fortfarande vara ordentligt varmt.
Sila av vinägerreduktionen och häll ner i en mixerkanna. Tillsätt äggulorna och salt och mixa ihop med reduktionen.
Häll försiktigt och sakta över det varma klara smöret i en stråle under konstant mixning. Fortsätt mixa utan avbrott tills du har en tjock och fin bea.
Smaka av av krydda eventuellt med mer salt. Rör ner dragon och persilja. Klart!