Ingefärskyckling med julmustsås och ugnsrostade rotfrukter

Ingefärskyckling med julmustsås och ugnsrostade rotfrukter
Foto: TV4
Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren

Ingefärskyckling med julmustsås och ugnsrostade rotfrukter

Av: Pernilla Wahlgren

Från: Pernillas jul

20 ingredienser

1h

Julig variant på smarrig kycklingrätt. /Pernilla Wahlgren

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 4 kycklingfiléer
  • 4 cm färsk ingefära, tunt skivad
  • 1 kruka rosmarin, grovt hackad
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar

Rotfrukter

  • 2 palsternackor, skalade, delade i bitar
  • 2 morötter, skalade delade i bitar
  • 4 potatisar, delade i bitar
  • 2 rödlökar, klyftade
  • 1 kruka timjan
  • 1 kruka rosmarin
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar

Julmustsås

  • 4 dl crème fraîche
  • 4 dl julmust
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 2 tsk färsk rosmarin, hackad
  • 2 msk kinesisk soja

Gör så här

  1. Kyckling: Sätt ugnen på 200 grader. Snitta upp kycklingfiléerna på längden, vik upp den övre delen och lägg i skivad ingefära och grovt hackad rosmarin. Salta och peppra. Vik tillbaka övre delen och ringla olivoljan över. Lägg ner kycklingfiléerna i mitten på en stor ugnsfast form.
  2. Rotfrukterna: Lägg alla rotfrukter samt löken i en stor skål. Häll över olivolja, färska örter, salt och peppar. Blanda runt så att oljan täcker alla grönsaker. Lägg grönsakerna runt kycklingen i formen. Ställ in formen i ugnen i 30-40 minuter eller till kycklingen är genomstekt och rotfrukterna mjuka.
  3. Julmustsås: Blanda crème fraiche, julmust, buljongtärningar, ingefära, rosmarin och soja i en kastrull. Låt såsen puttra i 5-10 minuter.